Tips-Tips Casting Dari Teamlempayun

Wednesday, April 21, 2010 · 0 comments

Sambaran hanya 5 kaki dari belakang enjin. Memang terkejut gila. larian padu ke sekitar lubuk benar-benar mencemaskan.

Casting memang lebih sporty kerana banyak melibatkan pergerakkan tubuh badan secara aktif. Ia secara tidak langsung menjadi senaman yang baik untuk fizikal dan mental. Cabaran dan keseronokkan yang menjadi habuan dalam kaedah ini sentiasa menjadi booster, apalagi yang diharapkan selain sambaran padu dari pemangsa.

Gewang yang macam manakah ikan siakap putih & siakap merah paling gemari?
lempayun: salam bro.saya rasa tuan lebih arif dengan siakap nih,sama ada mencari sarangnya mahupun menjebaknya.sebenarnya siakap bukanlah memilih warna gewang, warna tu kadang2 hanya menarik perhatian vision
lempayun: kita sahaja. Siakap lebih suka dengan lenggok renangan gewang.selalunya saya akan mengarau gewang seperlahan yang boleh.lagi slow,lagi bagus.gewang pula,jika lubuk dalam,saya guna selaman dalam.
lempayun: Begitulah sebaliknya.warna pula, selalunya untuk sungai yang berair hitam, saya suka gunakan warna terang dan menyerlah.manakala air jernih,saya suka warna semulajadi.warna menyerlah juga berkesan dalam air
lempayun: yang agak keruh.gewang kesukaan spt rapala, halco, tilsan,namun gewang murah juga mampu memikat siakap.apa yg penting, lubuk tu memang ada siakap.pastu, bergantung kpd kreativiti kita semasa mempersembahkan gewang. Selebihnya, rezeki dah ditentukanNya. Salam...

http://teamlempayun.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Message

Komen Terkini

    Recent Comments Widget by Jom Bina Belog

Logo

Logo
    Ya Allah tambahkanlah bagi kami rezeki yang banyak lagi halal, imam yang benar, ilmu yang bermanfaat, kesihatan yang elok, kecerdikan yang tinggi, hati yang bersih dan kejayaan yang besar dunia dan akhirat. Ya Allah terima kasih atas kehidupan kami, nafas kami, rezeki kami & segala2nya yang kau limpahkan kepada kami, kami mohon seandainya kami tak memiliki cukup waktu untuk membahagiakan orang tua kami, adik-beradik kami, jiran2 kami, sahabat2 kami dan orang2 yang kami sayang, satu pinta kami bahagiakan mereka dengan kasih sayangMu, berikan juga kami kekuatan untuk menghadapi hari2 kami. Ya Allah menangkanlah perjuangan saudara-saudara kami di Libya, Syria, Yaman, Mesir, Tunisia, Afganistan, Iraq, Palestine, Myanmar dan di seluruh dunia tumbangkanlah musuh-musuhMu yang telah menindas mereka. Aaminn... "Sesungguhnya, solatku, ibadahku, hidup dan matiku, aku serahkan hanya kepada Allah Ta'ala yang mentadbir seluruh alam. Sekali-kali tidak ada selain bagi-Nya; dan dengan demikian aku diperintahkan, dan aku adalah dari golongan orang-orang Islam" Demikianlah sebahagian dari ikrar kita terhadap Allah Ta'ala lima kali sehari. Justeru itu berhati-hatilah dengan ungkapan kata kita. Kerana sesungguhnya kufur terhadap Allah Ta'ala bilamana kita mengeluarkan kata-kata hidup dan mati kita adalah selain kepada Allah Ta'ala.
    Barangsiapa yang mengerjakan amal soleh, baik laki-laki maupun perempuan dalam keadaan beriman, Maka Sesungguhnya akan Kami berikan kepadanya kehidupan yang baik dan Sesungguhnya akan Kami beri balasan kepada mereka dengan pahala yang lebih baik dari apa yang telah mereka kerjakan”. (Q.S.An-Nahl (16) : 97).
    Sabda Rasulullah Sollallahhu'alaihiwasallam: “Barangsiapa yang berselawat ke atasku dengan sekali selawat nescaya Allah Ta'ala akan berselawat ke atasnya sepuluh kali”. (HR Muslim)... Sudahkah anda mencintai dia?Menyintai siapa??Dia ialah Rasulullah Sollallahhu'alaihiwasallam,Nabi junjungan kita.Seorang hamba dan kekasih Allah Ta'ala yang senantiasa mengangkat tinggi darjat kita sebagai ummatnya,yang senantiasa memuliakan diri kita sebagai ummatnya,yang senantiasa menangis,risau akan nasib diri ummatnya apabila beliau sudah tiada,akan tetapi,apa yang telah dan akan kita lakukan terhadap apa yang telah Baginda lakukan?sangat-sangatlah jauh terasa akan diri ini,tertinggal jauh untuk menyayangi dan mencintai diri Baginda yang Agung.Mengalir air mata ini, bahawa diri ini,sudah mula lupa untuk mencintai Dia.

Follow by Email

Advertisement

Kopi Mineral

Bio Aura

Visitors & Followers

Profile Siakappaka

My photo
Blog memancing, mengenali spesies-spesies ikan & utility fansite
widgets